2015-10-07

Kalabaza krema

Sarritan, bazkaltzeko edo afaltzeko, kalabaza krema egiten dugu. Erraza da eta oso goxoa.

Behar direnak:
- Kalabaza 1kg
- Patatak    750 gr
- Oliba olioa  5 kutxarakada
- 300 ml ur
- Gatz pittin bat
 - Aukerazkoa da gaztatxo zati pare bat (La vaca que ríe, edo El Caserío antzekoak)
Nola egiten da:

Kalabaza eta patatak zuritu, zati txikitan ebaki eta uretan garbitu.
Oliba olioa jarri sutan eta beroa dagoenean bertara bota kalabaza eta patata. Erregosi ondo bertan, eta ondoren ura bota. Gatza bota eta lapiko azkarraren tapa jarri. 20 bat minututan prest dago.



Eltzea hoztutakoan, tapa kendu eta batidorarekin ondo egin krema.

Gusto berezia ematen dio 2 edo 3 gaztatxo erantsitzeak.

On egin!

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina

Zure oharrak jasotzeko prest nago...